Recension: Sandberg Survivor Torch Powerbank 5000

Jag har fått möjligheten att testa Sandbergs Survivor Torch Powerbank 5000; en robust lampa som är rejält stor och har en ordentlig tyngd på 340 gram. Den känns lite ”taktisk” faktiskt!

Den ligger bra i handen och jag når lätt brytaren som sitter på sidan. Zoom-funktionen styrs genom att föra lampans huvud framåt för att koncentrera ljuset eller bakåt för att få en vidare ljusbild. LED-lampan levererar 1200LM enligt tillverkaren och lyser upp rejält. Räckvidden på 500 meter var inga problem att uppnå.

Lampan har ett 5000 mHa Li-ion batteri av typen 26650 som är utbytbart. Detta går att ladda i lampan genom att öppna ett gummiskydd på motsatt sida av strömbrytaren, eller ta ut och ladda i separat laddare.

Enheten har även en powerbank- eller nödladdnings-funktion genom ett USB-A uttag som sitter på samma ställe som ladduttaget. Detta bör inte räknas som en powerbank. Jag kunde ladda en iPhone upp till ca 50-60% (tog ca 1h 40min) innan powerbanken var tom.

Även efter att ha tömt powerbanken kunde jag använda lampan; den lös ungefär i tre och en halv timme på hög effekt innan lampan slocknade.

Sammanfattning

Det är en bra lampa med rejäl ljusbild och ett rejält batteri. Jag gillar verkligen att batteriet är utbytbart och kan laddas med extern laddare. En funktion jag upptäckte som inte finns i beskrivningen är att lampan klarar genomströmmande laddning (du kan ladda lampan och samtidigt ladda något genom lampan uttag). Du kan även ladda lampan medan den används Något som brukar vara en grej med kraftigare LED-lampor är att de blir rejält varma efter ett tags användning men just denna känns ljummen och inte obehagligt varm när man håller i chassit.

Den är stor och rejält tung varför handöglan känns lite väl vek för att hålla en längre tid. Jag saknar även ett knapplås på lampan, vilket gör att den kan lätt gå igång i fickan eller ryggsäcken. Enheten går endast att ladda med USB-A till USB-C, det följer med en sådan kabel men jag hade gärna sett att USB-C till USB-C hade funkat.

Men detta är små grejer i det stora hela och jag måste säga att jag gillar lampan. Dess styrka och brinntid är imponerande, speciellt till det relativt låga prisetav cirka 650 kronor.

Tester

Brinntid high:
4 timmar och 20 minuter
Går ner i styrka ju sämre batteriet blir.
Laddtid: 4h 11min

Brinntid medium:
Drygt tio timmar
Laddtid: 3h 49min

Brinntid låg:
27 timmar och 15 minuter
Ljusstyrkan går ner mot slutet
Laddtid: 4h 23min

Ljuset

500m var inga problem, bra styrka även utzoomat om man behöver områdesbelysning.

Använda lampan som nödladdare

USB-A till lightning ladda iPhone Xr (2942mAh har 88% batterihälsa)

Telefonen är satt ”offline” utan nätverk men påslagen. Telefonen var helt tömd och gick ej starta. Klarade att ladda upp till 65% 2 led kvar på lampan så kapacitet kvar att använda lampan. Tog ca 1h 40min att ladda.

Brinntid kvar efter telefonladdning med led på high: 3h 30min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *