Sovsäckar och liggunderlag

Under vår ”äventyrshelg”, fick vi inte bara möjligheten att stifta många nya bekantskaper, slå upp vårt tält i hård nederbörd och njuta av skogen. Vi passade såklart även på att utvärdera lite av utrustningen som vi hade med oss.

Tack vare våra kompisar på General Prepper fick vi möjligheten att testa både sovsäckar och liggunderlag, något som vi är väldigt glada för. Som du kanske redan vet, passade nämligen inte det tunna underlaget från Snugpak mig speciellt bra då jag fick ont i ryggen av det. Lyckligtvis hittade jag dock något som passade mig bra ändå.

För mig var det absolut inte den första natten utomhus; som liten tillbringade jag många nätter i tält, något som jag minns att jag verkligen tyckte om. Därför blev jag oerhört glad över att höra min sons reaktion under den första morgonen då han utbrast att han aldrig hade sovit så gott någonstans.

Med en ganska kraftig pollenallergi samt fem timmars biltur är det kanske inte så konstigt att han sov gott den natten. Men faktum är att den friska luften och umgänget gjorde att vi båda två fann mängder av ny energi morgonen därpå. Trött kan man vara, men energin lyser igenom på något sätt ändå tycker jag.

Under dessa dagar och nätter hann vi utvärdera vårt tält; Bergans Trysil 3, våra sovsäckar och tre olika underlag. En perfekt kombination av njutning och uteliv om du frågar mig!

Strapatsen var också ett utmärkt sätt för oss att även lära oss hur vi bör bete oss när förhållandena inte är optimala. Regn, smuts och kyla var tre faktorer som vi behövde ta i beaktning när vi befann oss ute i ”vildmarken”, men med facit i hand tycker jag att vi klarade oss ganska väl. För två nybörjare i alla fall.

Med blodad tand sätter vi nu målen högt; till hösten blir det en fjällvandring och under sommaren såklart en hel del kortare äventyr.

Produkter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *