90. Den med vila, utmattning och att ”preppa ort”

[iframe style=”border:none” src=”//html5-player.libsyn.com/embed/episode/id/22598936/height/100/width//thumbnail/no/render-playlist/no/theme/custom/tdest_id/3059744/custom-color/87A93A” height=”100″ width=”100%” scrolling=”no” allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen oallowfullscreen msallowfullscreen]

I veckans avsnitt går vi igenom vikten att vila ordentligt, både i vanliga livet men framför allt vid en kris.

Sen pratar vi om utmattning; hur den kan upplevas och hur man håller koll på hur mycket man orkar.

Vi avslutar med en diskussion kring det här med att bo för att preppa eller preppa där man bor!

Lyssna nu!

2 reaktioner på ”90. Den med vila, utmattning och att ”preppa ort””

 1. Hej! Tråkigt att höra att du genomlidit tre utmattningsepisoder! Det är en plåga!! Själv har jag varit långtidssjukskriven 19 gånger pga utmattning. Efter 8-10 gånger fixade Försäkringskassan fördjupad utredning och efter den fick jag (2010) som 35-åring veta att jag har Asperger och uppmärksamhetsstörning. Det var INTE jobbet som drev mig i väggen utan livsomständigheter. Trots att jag fick gå ner i arbetstid har jag fortsatt att gå i väggen. Jag har tex dålig tidsuppfattning, men jag struntar ju inte i att passa tider så då blev jag ofta SUPERSTRESSAD över om jag skulle hinna. Jag var 42 år när vården sade till på skarpen att hjärnan inte klarar fler utmattningsepisoder. Då skyndade jag mig att köpa ett hus på landet medan jag hade anställningen kvar. Jag har numera ork att göra nytta ca 2h/dag och minnet är urkass. Dock har jag vant mig efter fem år och hoppas att FK snart ska godkänna 100%sjukersättning. Jag odlar bla.

  1. Hej Jessica!
   Tack för att du delar med dig av dina kriser. Det måste varit enormt jobbigt att gå igenom detta. Det är så viktigt att vi tar hand om oss på alla sätt och det du har gått igenom är ju inget annat än 19 kriser.
   Men vad skönt att huset på landet har hjälpt dig även om du uppenbarligen har långt kvar till ett ”normalt” liv. Jag hoppas innerligt att det blir bättre och bättre för dig.
   Det skulle vara intressant att för dialogen vidare gällande de här psykiska kriserna på något vis. Om du känner att du orkar, får du gärna prata tillsammans med oss i podden. Jag tycker att det är väldigt viktigt att vi alla förstår att krisen inte alltid behöver innebära krig, samhällskollaps eller elbortfall utan också kan vara en väldigt, väldigt personlig upplevelse.

   Men självklart är allt upp till dig. Huvudsaken är att du är på bättringsvägen, även om det tar tid!

   Sköt om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *