Patrik bygger ett växthus del 2

Här är den andra delen av serien ”Patrik bygger ett växthus”. Den första delen hittar du här.

Nu har växthusbygget gått från planering till verkligt fysiskt arbete på platsen där det ska byggas. Det har varit många funderingar kring vilken grund jag ska ha i växthuset och jag har bestämt mig, efter att både läst på och diskuterat med mer kunniga personer, att göra en grund av plintar. 

Arbetet påbörjas med att gräva ut ungefär 15 cm av gräsmattan. Här ska sedan åtta plintar grävas ner och en ram byggas av tryckimpregnerade 70x70mm stolpar. På denna ram ska sedan själva växthuset byggas.

Jag läste bland annat här om att bygga grund till växthus.

Arbetet med att gräva ut för grunden har precis påbörjats.
Jorden som grävs bort läggs på kartong för att skapa upphöjda bäddar att odla i troligen med start nästa år.
En del av jorden används som grund tillsammans med lite grenar i mina nya odlingslådor. Lådorna har mina söner snickrat ihop.
Typiskt att de jag ska ha ligger allra högst upp. Jag hatar höjder!
Även i en liten bil kan man lasta mycket om hälften hänger utanför😊
Grävningen är långt gången och snart ska hålen grävas till den åtta plintarna.

Jag ville gynna de lokala företagen och frågade ett lokalt litet sågverk om de hade reglar som jag behövde. De hade inga 45×70 mm reglar utan de verkliga 2”x3” dvs 50x75mm. Dessa kostade ungefär 60% av priset jag skulle betalt för 45×70 reglar hos en bygghandel och då hade jag fått transportera hem de själv. Jag gynnar ett lokalt företag, betalar mindre och får de levererat hem. Bara win-win-win där! 😊

Hemlevererade reglar. 26 st 50×75 mm stora reglar drygt 4 meter långa.
Parallellt med detta håller jag på odla upp plantor på det jag tänkt ha i växthuset. Tomater, gurka, paprika och Habanero.

Du vet väl att du kan stödja oss genom Patreon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *