Test av japansk mat, del 1

När vanliga människor har semester i Japan, kommer de hem med väskorna fulla av souvenirer. Men inte den här familjen inte. Vi brukar fylla väskorna med kläder, men framför allt mat. Tack vare vårt nyfunna intresse gällande uteliv och prepping, såg vi även till att smyga ned lite konserver och dylikt under den senaste resan.

Förutom att japan är ett 100% förberett land, finns det mycket annat som tilltalar mig och oss. Friluftsintresset är ganska utbrett och när japaner är ute i naturen, gör de helst inte avkall på den underbara mat som de äter till vardags.

När vi var ute för några veckor sedan, provade vi två rätter som vi släpat med oss hem; Yakitori som vi köpt i en Hyaku Yen Shop (Hyakkin) för cirka åtta kronor och en mjukkonserv från Muji.

Självklart är maten otroligt god! Helkonserven med kyckling är dessutom billig och håller i upp till 5 år, vilket gör den till ett lyxigt tillskott i matlådan. Mujis mjukkonserv håller dock endast i cirka ett år (åtminstone de som vi hittade).

Vi har mängder av andra maträtter att testa, så håll ögonen öppna efter fler inlägg gällande den japanska prepperns mat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *