Preppingkalendern – Vinnarna i tävlingen!

Lagom till att tomten började sin färd med den stora säcken, annonserade vi ut en tävling som skulle få den skäggprydde gubben att snegla lite misstänksamt och bevakande åt vårt håll.

Tävlingen gick ut på att hitta en eller flera produkter i General Prepper’s utbud som ni ville se oss testa. Vi har fått många svar och nu är det dags att basunera ut vinnarna!

Efter en hel del funderande och diskussioner, har juryn (jag och en delägare i The General Prepper) kommit fram till vårt beslut.

Hedervärda omnämnanden: Första hjälpen/förbandsutrustning

Både @hobbestweet (Twitter) och @h_retard (Twitter) har bidragit med den kanske viktigaste idén av alla; att metodiskt gå igenom innehållet i förbandsutrustning och att ha någon med oss som är utbildad inom sjukvård och som förklarar allt på ett pedagogiskt sätt.

Ni ska ha all kärlek för era bidrag och på sikt är det vårt absoluta mål att leverera detta innehåll (jag är själv oerhört intresserad av att deltaga i sådan övning). Dock har vi inte kapaciteten att leverera ett bra innehåll i dagsläget så vi planerar detta i framtiden då vi har bättre resurser och kanske hittar någon lämplig person med korrekta certifieringar.

Oroa er inte gubbar, när vi genomfört detta projekt kommer vi att belöna er också!

Tredje plats: Vikbara/fällbara sågar

Nils har mailat in och beskrivit sin önskan på det här sättet:
Jag skulle vilja se ett test av sågar av de vikbara som The General Prepper har.

Det finns olika märken som Fiskars, Gerber och Silky som är bra både ute på campen och även om man tänker krisberedskap på längre sikt när man behöver fixa bränsle. Klart man kan använda yxa för att hugga ner och dela, men det blir mycket spill och går åt mer energi. Testa de olika märkena i ungefär samma bladlängd på ergonomi, användande, lätt att ta med sig, effektivitet osv ute på en camp med en brasa i bakgrunden och gärna när det är lite snö så man får rätt känsla. Det går att jämföra med en vildmarksyxa/friluftsdag också om man vill vara riktigt seriös.

Vi tycker att detta bidrag passar alldeles utmärkt då vi fått flera tips om att prova andra sågar än den från Biltema som vi för närvarande använder. Vi funderar även på att testa en del vajersågar när vi ändå håller på! Tack, Nils!

Andra plats: Vattentester och vattenfilter

@PreppIHalland (Twitter) gav oss flera förslag på intressanta tester som vi kunde utföra. Men det som ligger allra närmast mina egna funderingar är hur vi ska veta om vattnet är drickbart. Hur använder man vattentester och renar verkligen alla dessa vattenfilter de föroreningar som finns i vattnet i närheten? Vilka filter tar bort vilka föroreningar?

Grattis till PreppIHalland som kniper andraplatsen i vår lilla tävling. Håll utkik efter vårt test av vatten så småningom!

Första plats: Krislådor

Vinnaren i årets kalender är ingen annan än @pariprepp (Twitter) som kom på den geniala idén att inte bara gå igenom en krislåda i sortimentet, utan dessutom se till att testa den under premisser som återspeglar förhållandena under en kris.

Paret har redan gjort ett liknande försök tillsammans och bad därför oss att försöka att överleva med hjälp av en krislåda från The General Prepper. Juryn blev helt eniga om att det här var en toppenidé och kommer därför att utföra testet under året. Självklart under videoövervakning och ihärdigt bloggande!

Stort grattis till de tre vinnarna! Och ett oerhört stort tack till alla ni som bidragit till tävlingen. Det är inte omöjligt att vi genomför tester av överlevnadskit, survival grenades, eldstål, vattentäta tändstickor, Goal Zero’s enorma batteripack, rengöringsprodukter och skyddsoveraller. Ni har givit en oerhörd inspiration inför framtida inlägg!

Vi kommer inom kort att kontakta vinnarna via de medel som ni inkommit med era förslag för att be om leveransadress. Sedan är det bara för mig att betala och fortsätta vara lycklig över ert engagemang!

Tack! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *