Test: Titan Survivorcord

För ett bra tag sedan, fick vi ett rejält, taktiskt paracord-rep av vännerna på The General Prepper. Hittills har vi använt det beiga, starka repet till att hålla upp tarpen ovanför hammocken men idag när vi var ute i den ljuvliga skogen, fick vi en idé!

Inne i denna hållbara lina finns nämligen både fiskelina, kopparlina och tändtråd gjord av jute, impregnerad i paraffin. Den här lilla tråden tänkte vi använda för att starta dagens eld med.

Det finns säkert fantastiskt innovativa sätt att använda tändtråden på. Men eftersom vi gillar att prova oss fram, nöjde vi oss med att snurra den till ett litet fågelbo och tända eld med tändstål. Efter några försök fick vi fyr på tråden så visst funkar det väldigt bra. Men sen var vi i vanlig ordning inte riktigt förberedda på att det skulle ta sig, så elden slocknade.

Lite törved ordnade dock biffen och inom kort hade vi värme nog att till och med starta en mindre stockeld tillsammans med Bras-mentor @nissvik.

Titan Survivorcord är ett riktigt bra snöre, även om det kanske upplevs som aningen dyrt. Det är perfekt att ha med sig extra fiskelina, koppartråd och tändtråd i själva linan. Nackdelen är kanske att du glömmer bort potentialen i detta funktionella rep när du väl behöver det?

Om du är sugen på att komplettera din paracord-samling eller är ute efter ett taktiskt rep med inbyggda finesser, är detta förmodligen ett måste. 30,5 meter Titan Survivorcord kostar cirka 400 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *