Adventskalender, Lucka 14

Jag vet. Taskig tajming! Det här inlägget handlar om ljus och då borde jag ju ha postat det den 13:e december, på Lucia, eller hur? Men vad ska jag säga?

Detta är vardagsprepping och här vet vi ju att krisen eller mörkret förmodligen kommer när vi minst förväntar oss den. Därför får ni godta detta som en slags ursäkt och istället öppna lucka nummer 14!

Ljus för trygghet: pann/ficklampa 

Ett av våra grundläggande behov är trygghet. Mörker är för många motsatsen och gör dem istället rädda och obekväma. Se över dina möjligheter till att kunna lysa upp mörkret om dina vanliga lampor plötsligt slutar fungera.  

Det finns en uppsjö olika ljuskällor du kan ha i reserv:

  • Ficklampor
  • Pannlampor
  • Lyktor
  • Ljus i olika former och storlekar

Alla hjälper dig att lysa upp din omgivning men på olika sätt och olika mycket. Fundera genom olika behov av ljus du har och försök komma fram till vad som passar bäst till respektive behov.  

En bra pannlampa borde alla ha. Det underlättar enormt att ha händerna fria att arbeta med och att ljuskällan följer dina huvudrörelser – dit du vänder dig där lyser det.  Se till att ha laddade batterier, bränsle till dina lyktor, vekar, tändstickor/tändare så att du inte står i mörker när ljuset slocknar.

Några snabba tips på ljuskällor som du kan klicka hem omedelbart:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *