Adventskalender, Lucka 17

Fredag! Snart jul!
Självklart innebär detta en utlottning av något som kan stärka din beredskap 🙂

Bakom dagens lucka lurar något med tre bokstäver, även om det egentligen är två saker. Men båda sakerna har tre bokstäver i namnet…

Om det är något som preppers älskar så är det förkortningar. Vi slänger oss med BOL hit och BOB dit och sedan blandar vi inte lite GHB och toppar upp med EDC.

Men det är ju inte kemiska formler vi pratar om, utan militäriskt nedärvda förkortningar för viktiga ting. En BOB är en Bug Out Location (en plats dit du kan fly), en BOB är en Bug Out Bag – alltså en utrymmningsväska, en GHB är en Get Home Bag (hemfärdsväska) och en EDC är EveryDay Carry; alltså något som du har på dig var dag flr att klara av vardagskriserna.

I fokus står överlevnad om man är soldat, och minskad stress om du är en vanlig människa. Men oavsett vilken typ av individ du är, vill du nog gärna överleva och minska stressen i små vardagskriser?

Därför bjuder vi denna vecka på en kombination av dessa båda scenarion!

Dels en bok som beskriver överlevnad i olika situationer och dels en liten EDC. När det gäller EDC-asken, innehåller den väldigt många saker som du kanske egentligen inte behöver. Men det viktiga med denna är att du öppnar asken, går igenom innehållet och applicerar sunt förnuft när det kommer till vad du behöver i vardagen.

Har du inget vattendrag i närheten? Ta ur fiskeprylarna. Har du 100 meter till hemmet från din arbetsplats? Avlägsna kompassen.
Den viktigaste övningen du kan göra med en EDC, är att minimera den. Att verkligen tänka efter vad du behöver VARJE DAG. Och sedan anpassa den därefter.

För att deltaga i utlottningen behöver du bara maila till info@vardagsprepping.se och berätta vad du känner att du saknar i din ”varje-dag-utrustning” just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *