Börja Preppa del 2

Det sägs att vi inte kan leva utan hopp, och jag vill påstå att det stämmer alldeles utmärkt. Och bland alla de där ”treorna” som det talas om när det kommer till överlevnad, ligger hoppet på översta plats. Den viktigaste och mest kritiska byggstenen i prepping.

Om vi är helt utan hopp, klarar vi oss inte länge. Utan hopp spelar det ingen roll hur många hundra liter vatten du har i källaren, hur många påsar frystorkad mat du har eller hur vassa dina verktyg är.

Men vad ÄR hopp? Och hur ser jag till att HA hopp? Hur kan jag stärka mitt hopp som prepper?

Det är några av frågeställningarna som jag och Patrik belyser, diskuterar och delar med oss av våra synpunkter på. Som de vardagspreppare vi är. Vi kommenterar även på den återkoppling vi har fått, bland annat Annelies rättning av mitt utlåtande gällande att preppa medicin (del 1). Om du vill ta del av reglerna för högkostnadsskydd, kan du surfa hit för att läsa mer.

Vad tycker ni om introduktionsdelen i Börja Preppa-avsnitten förresten? De är såklart inspirerade av P3 Dystopias intron som ni kanske märker 🙂

Avsnittet kan du lyssna på nedan. Men du kan också hitta podcasten på:

Preppa lugnt. Och glöm inte vattnet!

2 reaktioner på ”Börja Preppa del 2”

 1. Hej!

  Jag tänkte på det som du nämnde om att bo på hotell och det här med nödutgångarna var de finns. Då kom jag tänka på en annan sak som jag dock vill nämna för er. Det är att när ni kliver in i erat hotellrum så kan jag rekommendera en sak och det är packa aldrig upp väskan. Det finns en anledning till det och det är att om hotellet börjar brinna eller att det händer något annat som gör att hotellet måste utrymmas så är väskan färdig packad så det är bara att greppa den och sticka till nödutgången/nödutgångarna. Bara ett litet tips som jag tycker är värt att nämna. När jag har bott på hotell så packar jag aldrig upp min väska av just den anledningen. Så jag hoppas att ni tar till er det och använder er ut av det också.

  1. Hej Jöran!
   Jag ber om ursäkt för något sen återkoppling.
   Jag tycker att din tanke är väldigt sund, samtidigt som det såklart beror på hur länge man stannar på hotellet och hur läget ser ut.
   Personligen fäster jag mig inte speciellt mycket vid mina ”prylar” och när vi är på semester, stannar vi ganska länge i just det hotellrum vi hyrt. Därför finns det ju en vardaglig avkoppling i att hänga av sig kläder och att stoppa ned underkläderna i lådor och så vidare.
   Men när det kommer till pass, telefoner och pengar, har vi såklart alltid dessa i närheten av oss hela tiden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *