En dag i skogen

Idag gav vi oss iväg till ”skogen”, eller rättare sagt ett skogsparti ganska nära den badstrand som vi tillbringat många timmar och dagar vid hittills. Uppdraget vi hade framför oss var ganska enkelt; vi skulle ta oss till skogen, leta upp en säker plats där vi kunde starta en eld och sedan i all enkelhet koka en liter vatten.

Stockholmare är ett lustigt folk. Så fort solen visar sig och ett par människor ska försöka dokumentera sin upplevelse gällande överlevnad i naturen, då ploppar de upp som svampar! Vi hade väldigt svårt att hitta en plats för oss själva, men till slut löste sig allt och innan dess hade vi haft gott om tid att samla mängder av bränsle för vår eld.

Jag är riktigt glad att jag tog med mig grillhinken idag, eftersom marken var riktigt krispigt torr. Och efter ovan nämnd bränsleinsamling, var vi redo att öva oss på att använda eldstålet som vi hade med oss. Visst fanns det tändare och tändstickor i min lilla B.O.B. som jag alltid släpar med mig under våra utflykter, men det som är viktigast är ju att bemästra de ”svåraste” metoderna att skapa eld och värme.

I bagaget hade vi några smakprover som vi fått av generalprepper.se, mer om detta i ett senare inlägg. Blå Band skulle möta Fuel Your Preparation (FYP) i en episk kamp på en kulle, inte långt bort från Roslagsbanan.

I denna lilla utmaning använde vi bomullspads (vanligt när man applicerar smink) för att fånga gnistan och skapa en liten eld. Detta tillsammans med torra löv, gjorde att vi inom kort (trots en hel del försök) kunde avnjuta de torra grenarnas sprakande eld.

Vi provade tre olika rätter och återkommer med våra utlåtanden gällande dessa i nästa inlägg. Men det som jag vill belysa är vikten av att vi faktiskt klarade uppgiften. Vi begav oss utanför komfortzonen av gasspisen och värmen. Vi gjorde upp en eld, kokade mat och såg till att vi kunde tillgodogöra oss näring.

Vi överlevde, vi blev mätta och det var gott!

3 reaktioner på ”En dag i skogen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *