Hur det känns att ha en pappa som är en prepper

Hej mitt namn är Maxi, jag är 13 år och ska skriva för att pappa utmanade mig att inte bara kolla på YouTube. Jag skriver också för att jag vill berätta hur det är att ha en pappa som är en prepper, jag är också en prepper bara så att ni vet.

Ni får gärna kommentera och jag hoppas att ni tycker att denna blogg är intressant och lite rolig.

Jag tycker att det är lite jobbigt eftersom min pappa alltid vill gå till Biltema så att han kan köpa vattendunkar som ska rymma 5 eller 10 liter. En gång när vi stod med alla vattendunkar vi behövde, skämdes jag jättemycket. Det kändes som att folk trodde att vi var hulliganer som skulle ut och festa när vi stod i kassan. Medan vi stod i kön så sade jag att alla stirrade på oss som om vi var knäppa och då svarade pappa ”som om jag bryr mig” och något om att de kanske var knäppa själva som stod där med sina domkrafter och cykeldäck men inte hade några dunkar själva.

Han brukar också ta med mig til Lidl och köpa konserver med mat och drickor som håller länge. Som vanligt så kollade alla på oss som om vi inte hade ätit på hundra år men då stirrade jag tillbaka med en ”sluta stirra”-min.

Martin, alltså min pappa, snackade också hela tiden om att vi ska skaffa ett tält ifall att vi behöver gå utomhus om strömmen går för att plundra grannarna eller hämta mat från någon annanstans.
Jag minns inte att jag har sagt att vi måste ut och plundra, och speciellt inte hos våra grannar! //Pappa
Sorry, jag skrev så för att det skulle bli mer intressant att läsa //Maxi

Det kan bli lite jobbigt när han alltid ska köpa nya vattendunkar eller dunkar som kan hålla mer vatten. Vi måste också tömma och fylla på dunkarna igen för ingen vill ju ha äckligt vatten. Det är ganska tungt att bära tio- och femliters dunkar med gammalt och nytt vatten så man kan säga att vi tränar lite då också.

Maten är också ett litet problem för maten går ju ut snabbare än vatten (tror jag?) och då behöver vi äta upp maten som till exempel går ut imorgon och sedan fylla på med mera mat för att ha lika mycket mat som vi hade innan vi åt upp den.

Det som är bra med att ha en pappa som är en prepper är att han alltid påminner mig om att vi ska byta ut vattnet med nyare och byta ut maten. Han lär sig mer saker än vad jag lär mig själv (pappa har också lätt att lära sig saker) som att tända eld med ett tändstål och vad för material man kan elda med.

Sammanfattningsvis känns det bra för då lär jag mig andra saker än att skrika som de på YouTube. Men det är lite pinsamt eftersom jag och pappa måste gå runt i affären och kånka på en massa saker som gör så att alla stirrar på oss. Men det är också kul för då kan vi gå ut på en massa äventyr i skogen!

Tack för att ni läste denna blogg. Säg till om ni vill att jag ska skriva mer!

12 reaktioner på ”Hur det känns att ha en pappa som är en prepper”

  1. Jag tycker absolut att du ska skriva mer! Det var jättekul att träffa er på Skogsliv, kul med preppingintresserade ungdomar, så det inte är bara vi gamlingar 😄

  2. Hej, Maxi. Vad kul att du skriver! Du skriver bra och det du skriver är väldigt intressant! Vill du skriva mer vore det jätteskojigt att läsa – till exempel mer om det där med att vara ute i skogen och sådär.

    Lycka till – både med prepperiet och skrivandet. Hoppas vi ses någon gång – och kanske skulle vi kunna göra något ihop? Familjen Friluft och du?

  3. Tack vad bra att du och alla andra tyckte att mitt blogg inlägg var kul och intressant.

    jag hoppas också att vi kan ses!
    :b

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *