Patrik bygger ett växthus del 3

Detta är tredje delen av serien Patrik bygger ett växthus. Här hittar du del ett och del två.

Vädrets makter spelar oss spratt i april vilket gjort att bygget inte har framskridit helt enligt plan.

Nu har vädret blivit bättre och jag har samtidigt lov. Det gör att arbetet med grunden nu tagit fart igen. Det tryckimpregnerade 70×70 mm stolparna är tillsågade. Plintarna har kommit så nu är det dags gräva ner den och se till att allt blir i rätt höjd och i lod.

På ett annat ställe i trädgården, där ett vedskjul stod tidigare har jag bestämt mig för att odla potatis. Jorden är nu bearbetat till en del. Stenar och rötter bortplockande. Nu ska jag fylla på med lite ny jord och lite gödslad kompost som jag köpt.

Odlingsbäddarna förbereds inför sådd om någon vecka.

Äntligen har arbetat med att gräva hål till plintarna inletts. Men fy för så mycket sten, inte bara små nätta utan en hel del rejäla som gör att hålen blir betydligt större än de behöver.

De första tre plintarna på plats och första 70×70 mm stolpen på plats. Så skönt att äntligen det börjar synas någonting. Så många timmars jobb redan gjorda och först nu börjar det synas något.

Jag har bestämt mig för att ha makadam 16-32mm som grund i växthuset. Det inhandlades lokalt och jag fick det levererat samma dag.

Jag hade först lagt presenningar på uppfarten för att få det lossat där men när jag fick se bilen så slog det mig att jag kunde få det tippat rakt över häcken. Det blir ju knappt något avstånd att flytta det då. Enda nackdelen med detta var att det var mer än jag tänk så ett av hålen till plintarna fylldes helt igen av makadam. Så det vara bara att börja flytta ut det där det ska ligga.

Arbetet med att flytta makadam fortskrider i väntan på sonens hjälp göra grunden klar.

Efter 3h arbete tillsammans med min sin är nu grunden färdig. Nu kan det egentliga bygget äntligen komma igång.

Du stödjer oss enklast genom att surfa till Patreon och väljer din nivå efter dina förutsättningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *