Patrik bygger ett växthus del 5

Följ med Patrik i hans ihärdiga resa mot att öka sin förmåga till odling genom att bygga ett växthus, helt från grunden.

Detta är femte delen av serien Patrik bygger ett växthus. Här hittar du del ett , del två , del tre och del fyra.

Nästa steg i arbetet var att slutföra planket längst ner på växthuset. Här gick jag från att ha sågat bort 8mm på bredden med sticksåg till att använda cirkelsåg. Det gick mycket smidigare både snabbare och rakare 😊

Målningen tog sedan vid. Det var ett drygt arbete att måla allting på utsidan och insidan, jag glömde inte heller bort ovansidan av stommen. Längst ner inne i växthuset har jag tänkt att sätta vit vindpapp för att på så sätt täta till de springor med mera som finns här. Jag vet inte om det är bästa sättet men så blir det.

Målningen är i full gång. Jag tycker det blir riktigt snyggt och känslan av att arbetet verkligen går framåt är härlig
Reglarna till taket och det jag ska använda till läkt måste ju också målas. Enligt vad jag läst är de viktigt att måla läkten vit på ovansidan så att plasttaket inte blir för varmt. 

Jag väntar på två takreglar till innan jag kan fixa till stommen till taket, reglar och läkt. Jag tänker göra det först innan jag börjar sätta in fönsterna. När det arbetet börjar kommer det slutliga resultatet bli tydligare och tydligare. 

Takreglar och läkt börjar komma på plats på taket

Nu är samtliga takreglar och all läkt ordentligt fastsatt och vindpappen är på plats. Då är det äntligen dags att få lite fönster på plats. Det kommer att ta sin tid då jag som sagt inte var så noggrann när jag mätte dem, något jag nu lärt mig den hårda vägen. Nu måste en hel del av fönsterna hyvlas till för att få plats på sitt avsedda utrymme. Sedan måste några av fönsterna lämnas in till glasmästare då det är några rutor som är trasiga eller saknas helt – detta kommer kosta en hel del tror jag. 

De delar som är kvar nu är några som är de dyra – taket och vattenavrinningen i form av hängrännor och stuprör till vattentunna och den automatiska bevattningen. I ett avsnitt av denna serie kommer jag redovisa samtliga kostnader om nu någon är intresserad och vill veta. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *