Prepper Basics

Det är svårt att hålla igång tre separata medier på samma gång, speciellt när jag har ett fulltidsarbete ”vid sidan av”. Därför har det varit lite tunt med inlägg på bloggen på ett tag.

Mycket fokus har på senaste tiden legat på att producera material för vår YouTube-kanal, dels för att det kräver att vi tänker efter lite mer, dels för att det är kul och dels för att vi har satt upp ett mål om att nå 1000 prenumeranter innan årets slut.

Samtidigt ger YouTube oss en möjlighet att nå ut till en helt ny målgrupp; de lite yngre. Och eftersom Maxi har en del av sina kompisar som följer oss, tänkte vi att vi släpper en ny serie som är riktad mot blivande preppers, oavsett om de är i tonåren eller vuxna.

Resultatet blev ”Prepper Basics” och finns i dagsläget i två delar.

1 Grunderna i överlevnad

Här går vi igenom de viktiga delarna i ren överlevnad:

  • Tre timmar utan skydd
  • Tre dagar utan vatten
  • Tre veckor utan mat

Fokuset i avsnittet är på skydd och eld där vi bland annat går igenom ”eldtriangeln”.

2 Lägg grunden för en varaktig eld

När man pratar om skydd, gäller det ofta att komma undan väder och vind. Men minst lika viktigt i vårt kalla land, är att kunna bli varm och eftersom vi älskar att elda, blev detta avsnittet just om eld.

Vi går igenom eldtriangeln igen men pratar också om hur vi bygger en eld som går att lita på – alltså en eld som går att lämna ett tag för att hämta mer virke.

Vi hoppas att du uppskattar den här serien. Inom kort kommer vi att fortsätta med nya delar inom skydd. Men tyvärr är vi inte så duktiga på att bygga bivacker eller vindskydd så vi måste öva lite innan så att vi inte lär ut fel 🙂

Ni får väldigt gärna prenumerera på kanalen samt kommentera om ni har tips eller frågor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *