Recension: Fuel Your Preparation Sliced Green Beans

Färdig mat förpackad i konserver eller i frystorkad variant har ju sin charm. Maträtterna är enkla att tillreda och behöver oftast bara lite salt eller extra krydda för att smaka OK.

Men om du tänker dig att du har levt på färdiga maträtter en längre tid, kommer du säkert att börja längta efter ”riktig” mat eller något grönt vid sidan av. Ravioli på burk är ju inte så kul att äta i flera veckor i rad…

Fuel Your Preparation har lanserat en serie av separata ingredienser vilka är frystorkade både i stora mängder (burk med upp till 25 års hållbarhet) samt i påsar vars innehåll räcker till den lilla familjen (cirka 7 års hållbarhet).

Sliced Green Beans är inget annat än haricots verts, eller gröna bönor – en läckerhet som de är eller ännu bättre; stekta i smör. Först smakar jag på bönorna i torkat tillstånd och de bjuder då inte på någon vidare smakupplevelse.

Efter att ha kokat vatten på mitt Biltema-kök, tillsatte jag drygt 2 deciliter till påsen och väntade i cirka tio minuter. Sedan hällde jag hälften av innehållet i en skål, och stekte resterande bönor i smör och salt.

Bönorna som jag inte tillredde extra, smakar väldigt bra. Lite av ”crunchen” som vanliga bönor har, är dock förlorad i processen. Men jag gillar ändå upplevelsen starkt. Smaken känns äkta.

Vinnaren blir dock de stekta bönorna i smör. Här känns smaken verkligen igen från vardagslyxen, speciellt med lite extra salt. Hustrun (som är en äkta gourmet), påstår dock att bönorna har en lite lustig eftersmak.

Sammantaget är detta ett mycket bra tillskott till prepperförrådet. Tänk dig lyxen att servera lite gröna bönor vid sidan av raviolin när krisen är som störst!

Fuel Your Preparation Sliced Green Beans innehåller 2074kJ / 493 kcal per 100g (torkad). Hållbarhet cirka 7 år, innehåll i påsen 30g.
Produkten finns i dagsläget endast i burk på 200g.
Betyg: 4/5 tändstål!

Varuprovet tillhandahölls av vännerna på General Prepper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *