Recension: SnugPak Antarctic Mat

För dig som friluftsintresserad, finns mängder av tillbehör som du förmodligen inte ens visste fanns. Eller som du inte tänkt på. SnugPak Antarctic Mat är en produkt som sannerligen klassar in i denna kategori.

Kort och gott är detta en dubbelvikt filt, gjord av samma material som finns i SnugPaks Softie-sovsäckar. Detta innebär en luftig och lätt upplevelse som värmer gott.

I helgen testade vi testade Antarctic Mat och hade den som ett slags liggunderlag. När jag lade mig ned på filten, märkte jag ganska omgående att ryggen blev behagligt varm, även om jag bara hade en presenning mellan mig, filten och den blöta mossan som jag vilade på.

Det som är så bra och finurligt med denna produkt, är dess användningsområden. Runt om alla kanter, finns ett kraftigt kardborreband som gör att du dels kan ansluta ytterligare en Antarctic Mat för att skapa en provisorisk sovsäck, men också om du vill värma delar av kroppen tillfälligt.

Jag provade att köra dubbelvikt filt när jag vilade en stund i skogen och eftersom jag inte frös om benen, kunde jag rulla ihop en del av den 185cm långa filten till en kudde som jag kunde stödja huvudet på. Helt ljuvligt!

Kardborrebanden är en viktig del av filtens uppbyggnad

Det finns även en stropp i filtens ena hörn vilken kan användas för att hänga upp Antarctic Mat i till exempel ett träd om den blivit blöt under natten eller dagen.

Filten väger endast 560 gram och går att packa ganska tajt. Förvaringsmåtten om 32X16 cm går lätt att pressa ihop för att bli ännu mindre. Med tanke på värmen som den skänker en trött, frusen kropp är den väl värd sina pengar oavsett om du använder den som en värmeförstärkningsfilt, ett liggunderlag eller ett mysigt krypin på kvällen när myggorna börjar komma fram.

SnugPak Antarctic Mat finns att köpa från The General Prepper där den kostar cirka 800 kronor.
Produkten tillhandahölls av The General Prepper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *