Tips: Laid-Back Camp

Har du barn i familjen som gillar att titta på tecknade serier eller slösar bort sin tid på YouTube? Då kan jag rekommendera en anime-serie som heter Laid-Back Camp! Denna korta, japanska serie handlar om camping- och friluftsliv och är presenterad i ett format som tilltalar både stora och små.

Jag har kollat igenom alla tolv avsnitt och har njutit fullständigt av upplevelsen som förmedlats genom detta tecknade media. Det som är så skönt med japanska serier, är att de sällan är längre än 24 minuter, något som passar mig utmärkt.

Nadeshiko är en helt normal tjej i högstadiet, men hon är inte intresserad av att gå med i någon sportklubb eller poesisällskap. Istället vill hon, trots sin okunskap om uteliv, slå läger vid berget Fujis fot och beskåda storheten i sin naturliga nakenhet.

Vägen dit är såklart ganska krokig, men hon lär sig hela tiden nya saker som underlättar camping-livet. För mig som håller på att lära mig mer om friluftsliv, förmedlas även ett flertal kunskaper som jag faktiskt har nytta av i våra äventyr utomhus.

För den vane friluftsmänniskan, erbjuder serien förmodligen en hel del skratt av igenkännande då avsnitten ständigt levererar relevant humor och en hel del dråpligheter.

Hela serien finns att avnjuta på Crunchyroll (det går att anmäla sig för en 14 dagars gratis utvärderingsversion vilken bör räcka för att se allt). Om du vill testa ett avsnitt, kan du kika på YouTube-videon ovan.

Personligen njöt jag av varenda avsnitt och skrattade gott vid flera olika tillfällen. Hela serien andas ”feel good” och det är ju aldrig fel, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *