Pandemidagboken: Dag 20

Ännu en dag till ända. När jag insåg att veckan snart var slut, utbrast jag till hustrun:

Vet du, det är konstigt… Och jag menar inte att det är tråkigt att vara hemma hela tiden. Men det är lustigt att tiden går lika fort även om det liksom inte händer något.

Hon svarade brutalt och ärligt:
I beg to differ…

Men när allt kommer omkring, visar det sig att vuxenlivet obönhörligen och högaktningsfullt skiter i huruvida vi tycker att vardagen är tråkig eller underhållande. Tiden flyger fram ändå och tickar skoningslöst ned antalet timmar vi har kvar på denna jord. Kul!

Nåja. Dagen har varit formidabelt intensiv för mig. Tidigt på morgonen ordnade jag sonens studier på ett någorlunda ordnat vis. Jag gick igenom allt vad lärarna hade uppdaterat med under gårdagen och förberedde morgonen.

Sedan satte IT-karusellen igång med full fart. Morgonmöte, kundmöte och avstämningsmöte. Sedan vanligt jobb med att svara på mail, sedan lunch och efter det en stunds paus. Under tiden jag pausade, passade jag på att beta av ytterligare några mail som trillat in.

Eftermiddagen bestod av att omfördela schemat för sonen. Han skulle ha haft slöjd på morgonen, men fick ta det efter lunchen istället. Det blev inget plåt- eller träarbete utan istället bygge av Gundam-figurer i nästan två timmar. När byggandet upphörde, frågade han försynt om han fick kolla om hans kompisar var online så att han kunde spela med dem.

Under förmiddagen och eftermiddagen, passade jag på att bejaka min inre bagare. Jag har nämligen fått en surdeg av en mycket god vän. Denna deg har jag matat ett tag och under gårdagen förvandlat till något som kallas en ”mamma”. Mamman har under dagen omvandlats till en ”chef” och har jäst på bra. I morgon är det dags att fräscha upp surdegs-chefen för att på lördag kunna baka ett härligt bröd.

Morgondagen kommer även att erbjuda början till en vildsjäst-starter (levain) i mina bagerifantasier. Russinjästen som jag skrivit om tidigare ska jag denna gång ta väl hand om och hoppas att kunna omvandla den till något som jag kan bjuda på i brödväg så småningom.

Men tills dess. Ta hand om er.
Glöm inte vattnet eller vattenfiltret. Och kom ihåg att tvätta händerna noggrant och ofta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *