Patrik bygger ett växthus del 6

Detta är sjätte delen av serien Patrik bygger ett växthus. Här hittar du del ett , del två , del tre , del fyra och del fem.

Jag bestämde mig för att tillsammans med min son fixa taket till växthuset. Sagt och gjort köpte, transporterade och satte vi upp taket på knappt tre timmar fast vädrets makter inte var med oss. Vi började i duggregn och när vi väl var klara regnade det rejält och vi var dyngsura.

Korrugerat plasttak valde jag att använda och köpte därför tätlist att använda i ändarna för att hindra vinden komma in i växthuset så mycket det bara går.

Nu är det dags att sätta igen utrymmet precis under taket parallellt med att sätta igen utrymmet överst på kortsidorna.

Arbetet med att sätta igen utrymmena är avklarat och vi har börjat sätta i de gamla fina fönsterna som troligen suttit i någon punchveranda för länge sedan.

Nästan en av långsidorna är klar. Saknas bara de två fönster som ska vara öppningsbara.

Arbetet fortgår och ett efter ett sätts fönsterna fast i ramverket.

Fönsterna är på plats och nästa steg är att foga mellan fönsterna och ramverket.

En ny erfarenhet rikare. Använt fogskum till att foga men oj vad det expanderade. Fast jag tyckte att jag var försiktig och inte spruta in en massa skum och höll en planka mot på andra sidan blev det en hel del att skära bort. Som synes på bilden har en del av plantorna nu fått flytta in.

Det som återstår i det sista inlägget om mitt bygge är att foga klart i alla små utrymmen där fogskum inte fungerade, installera klart hängränna, stuprör och vattentunnan och bevattningen och det jag inte vet hur jag ska lösa ännu – bygget av en dörr. Jag kommer också ge en detaljerad bild över vad detta bygget kostat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *