Test av frystorkad mat del 3

För någon helg sedan, beslutade vi oss att ta oss ut i skogen igen och pröva våra färdigheter. Övningen bestod dels i att tända eld med eldstål, men även att hitta det som vi kan göra upp eld med och värma vattnet som skulle bli det viktigaste i vår mattest.

Japp, ni läste rätt! Vi kan inte få nog av att testa frystorkad mat och därför passade vi på att besöka XXL på vägen ut till skogen och plocka på oss lite nya, fräscha smakupplevelser i form av vakuumförpackade påsar från Real Turmat och Summit to Eat.

Tack vare en tids torka, var det inte speciellt svårt att hitta de komponenter som vi behövde för att starta några eldar. I videon kanske det ser aningen okontrollerat ut, men vi hade full koll på både eldsflammor och gnistor.

När vattnet börjat koka, hällde vi i det i påsarna vi hade med oss. En nackdel som slog mig gällande Real Turmat, är att linjen för vattenfyllnad är på utsidan. Det gör ju hela övningen aningen svår enligt mig.

Med en Chili con Carne från Real Turmat, en Chicken Tikka with Rice från Summit to Eat och en Creamy Pasta with Pork (Real Turmat), blev vi i alla fall mätta och belåtna, även om myggorna åt upp oss totalt.

Chili con carne från Real Turmat kostar ungefär 100:- och ger dig 2386 kJ eller 569 kcal per påse
Creamy Pasta with Pork från Real Turmat kostar också cirka 100:- och ger dig 2538 kJ eller 606 kcal per påse
Chicken Tikka with Rice från Summit to Eat är billigare och går loss på endast 60:- och ger dig 2873 kJ eller 688 kcal per påse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *