Test av frystorkad mat del 4

När vi då ändå befann oss i skogen och bredvid havet tillsammans med goda vänner och lärde oss mycket om hammockar, passade vi på att recensera två nya matpåsar.

Den här gången körde vi uteslutande frystorkad mat från Real Turmat, mest för att närmaste XXL-butik inte hade mycket annat att erbjuda.

När Maxi får välja mat, vare sig det gäller frystorkat i skogen eller på en obskyr restaurang i Thailand, hamnar valet väldigt ofta på Pasta Bolognese. Och med denna måttstock i tankarna, blev det så denna dag också. Jag tänkte däremot vidga mina vyer från de indiska kycklingrätterna och andra mer eller mindre exotiska rätter, genom at prova en helt vanlig gryta.

Med gott sällskap i bakgrunden lät vi oss väl smaka och blev verkligen förvånade över kvaliteten på den frystorkade maten. Vi har provat Real Turmat tidigare men inte riktigt förstått storheten i märket. Nu kände vi dock att det norska underverket faktiskt levererade.

Pasta Bolognese smakade rikligt av tomatbasen och kryddorna även om själva pastan kändes lite sönderkokt. Överlag var dock helhetsupplevelsen mycket bra.

Beef Stew överraskade med sin rika, fylliga smak. Det kändes som en ”riktig” gryta som hade fått stå och puttra i flera timmar för att tvinga in smaken i varje liten del av själva maten. Dock var själva nötköttet strimlat som kebabstrimlor, men även om jag hade föredragit en ”pulled beef-känsla”, var smaken ändå mer än OK.

Maxi gav för första gången en riktigt robust 4/5 i betyg till Pasta Bolognese och jag överraskade även mig själv med att ge ett i det närmaste perfekt betyg på min Beef Stew: 4/5.

Frystorkad mat från Real Turmat finns hos de flesta, välsorterade friluftsaffärer såsom XXL, Outnorth, Addnature och General Prepper. Middagsrätterna ligger runt 90:-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *