Test av Solstickans Braständare av träull

Tro det om du vill, men när vi var och handlade förra helgen, pekade min hustru (som inte är en prepper riktigt ännu) plötsligt på en kartong med Solstickans Braständare av träull och utbrast:
”Behöver ni inte sådana här när ni är ute i skogen och lagar mat?”

Självklart hamnade ett paket av braständarna i kundvagnen och sedan i ryggsäckarna. Vi packade in 6 tändare i varsin IKEAs Ziplock-påse.
Idag var det dags att prova. Med tändstål såklart – varför göra det enkelt för sig?

Tanken med dagens utflykt var att avsmaka lite mat och att testa tändarna. Glädjande nog, fick vi sällskap av Maxis klasskamrat som har bevis i både kniv och yxa, utfärdat av sjöscouterna. Vi var med andra ord i goda händer om vi skulle behöva bugga ut och segla iväg.

Som tur var, höll vädret i sig och som en utmaning till de två vännerna, gav jag dem uppdraget att få fyr i vår BioLite CampStove 2 så att de kunde koka vatten till en kopp O’boy. Sen kakor.

Att tända braständarna med tändstål var inte det enklaste, men med lite tålamod och pannben, lyckades grabbarna till slut att få fyr på träullet och vi kunde snart få fyr på elden i vår CampStove.

Vi valde att elda i BioLite eftersom det nu är restriktioner mot öppen eld i naturen. Självklart höll vi god uppsikt över elden hela tiden och såg till att hälla rikligt med vatten (5L) över askan när vi var klara. Naturen är viktig och vi måste alla vara försiktiga med den!

Ta hand om er och se till att tillbringa alla era lediga timmar i naturen. Den helar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *