Vardagsprepping podcast 20-35

Min lilla podcast har vuxit och vuxit för varje avsnitt som jag släpper. Sedan starten den 4 maj 2020, har jag lyckats spela in och släppa inte mindre än 43 avsnitt. Enligt min pod-aggregator har avsnitten laddats ned mer än 18000 gånger, vilket i runda slängar innebär att varje avsnitt når nästan 420 personer.

I podcast-världen är detta en försumbart låg summa. Men jag tänker att om jag kan nå (och kanske påverka) drygt 400 personer i veckan samt på något sätt få mina lyssnare att stärka sin beredskap. Ja, då har jag nått bra mycket längre än vad jag någonsin vågat hoppas på.

Men kanske är det någon som läser bloggen som har missat att lyssna? Därför gör jag i detta inlägg en kort sammanfattning av de avsnitt som jag anser att du inte får missa (från avsnitt 20 till 35). Samtliga avsnitt finns att lyssna på (och prenumerera på) hos Spotify, Apple och alla andra ställen där du hittar dina poddar.

Avsnitt 23 – Krispärmen

Här pratar jag om krispärmen, alltså den där dokumentationen av dig, din vardag och din familj som är oumbärlig att ha om något nu skulle hända. I krispärmen skriver jag ned telefonnummer, receptbelagda mediciner som individerna i hushållet behöver och mycket annat.

Inlägget som pod-avsnittet kretsar kring, hittar du här.

Avsnitt 28 – hur vi får våra pengar att preppa åt oss

Jag bjöd in Niklas från podden Hemberedskap för en diskussion och en lektion i hur det går att investera pengar i aktier för att på så sätt få dem att föröka sig. Några bra tips fick jag, men jag är fortfarande nybörjare i mina aktieaffärer…

Avsnitt 30 – hur man överlever den svenska vintern

Här gästar Klas från YouTube-kanalen Var Redo och berättar om sina upplevelser från en överlevnadskurs i det kalla, bistra klimatet som vårt rike ofta bjuder på.

Avsnitt 31 – om P3 Dystopia, AI, totalitära stater samt vår integritet

Hemligprepper sitter med i den virtuella studion och vi diskuterar tillsammans vår absoluta favorit-podcast: P3 Dystopia. Sen spinner vi vidare och pratar om hur AI och allt det där som övervakar oss varje dag, spelar för roll för vår integritet.

Avsnitt 34 – mylarpåsar och syreabsorbenter

Jag fick möjlighet att sitta ned tillsammans med Pierre på Mylar.se för att diskutera tankarna bakom företagsidén och varför det är så bra att använda mylarpåsar och syreabsorbenter när vi förvarar torrvaror. Självklart bjuds en del tips om hur vi kan tänka när det kommer till långtidsförvaring och prepping.

Prenumerera gärna på podden så att du inte missar nästa avsnitt!

2 reaktioner på ”Vardagsprepping podcast 20-35”

  1. Hejsan!
   Vad tråkigt att du tycker så. Vardagsprepping är ju en blogg, podcast och YouTube-kanal som ska återspegla vår resa mot beredskap. Vi har aldrig påstått att vi är proffs eller kan mer än någon annan ur någon aspekt. När det gäller vaccin, vet jag inte riktigt vad du åsyftar? Jag och min hustru har fått två doser vaccin (mot Covid 19) och vi har aldrig emotsatt oss dess verkan. Vaccin är en mycket viktig faktor i människans förmåga att värja oss mot en abnorm överdödlighet, oavsett om det gäller barnsjukdomar eller möjligheten att skydda svaga mot skadliga virus som till exempel influensa.
   Du är hjärtligt välkommen att diskutera vidare i detta forum eller på annat sätt.

   I vart fall.
   Tråkigt att du lämnar gemenskapen. Du är alltid välkommen tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *