Recension: Fuel Your Preparation Grated Parmesan

I gourmet-kretsar är parmesanost lite som ett rött vin. De smakar annorlunda beroende på hur länge de lagrats och de har en unik smak beroende på hur de är tillverkade.

Med detta sagt, torde frystorkad parmesan vara något av en åsiktsdelare. Jag har aldrig ens tänkt tanken på att smaka frystorkad ost av detta slag, men idag var det dags.

Fuel Your Preparation har på senaste tiden utökat sitt välsmakande sortiment med olika ingredienser. För någon vecka sedan provade vi Sliced Green Beans (4/5) som smakade riktigt gott, speciellt då vi fräste dem i smör.

Idag till lunch vankades det Pasta Carbonara och till det använder man ju Parmesanost, det är sedan gammalt. Och helt enligt receptet. Grunden i geggan som pastan ska blandas i är ju äggula, svartpeppar och parmesanost. I vårat hushåll blandar vi grädde med extra ost, vilket i detta fall bestod i en vällagrad dito.

Som grädde på moset använde vi dock Fuel You Preparations Grated Parmesan. I smaktestet provade vi både osten i sitt ursprungliga format, men även efter att ha tillsatt kokat vatten.

Jag spred lite av osten över pastarätten.Sonen tog en nypa frystorkad ost och stoppade i munnen, varpå han utbrast: ”Nej, nej, nej”. I sammanhanget vill jag dock tillägga att han, liksom sin mor, är en fullblodsgourmet.

Lunchens början bestod med andra ord av att prova prepper-parmesan tillsammans med pasta, ost- och gräddblandning samt bacon. Till en början tyckte jag att den frystorkade varianten påminde väldigt mycket om en torkad parmesan jag provade för ett tiotal år sedan, vilken serverades i en behållare som påminde om den till örtsalt.

Osten är finmald och är ganska skarp i smaken, något som är typiskt för en ungdomlig, icke-lagrad parmesan. Den är helt OK att tillsätta pastarätten, även om den absolut inte kommer i närheten av en lagrad ost.

Efter några tuggor, beslutar jag mig för att testa den geggiga ostblandningen som har uppstått i formen där jag blandat kokande vatten med FYPs ost. Här slår både doft och smak högt i tak. Det som är genomgående för denna upplevelse är dock att den strävar hårt mot den lite omogna smaken.

En parmesanost som inte fått tid att mogna är ganska besk och skarp, medan den av en vällagrad dito är lite mjukare och rundare i smaken. Fuel Your Preparations italienska underverk lutar åt det senare, men är ändå riktigt OK.

Sammanfattningsvis är Grated Parmesan riktigt bra. I dagsläget med möjligheten att skaffa sig lagrad ost, kommer den kanske inte speciellt långt. Men om jag tänker mig en långvarig kris där vi inte längre har tillgång till dessa delikatesser och där vi söker en smakupplevelse som påminner om den från ”förr”, är detta en höjdare!

Idag då infrastrukturen fungerar och där vi har möjligheten till att skaffa lagrad parmesanost, får produkten 3/5 tändstål. I en kris där vi efter några månaders svält precis har fått möjligheten att tillaga pasta med några skivor griskött och ägg, är den värd en stark 4/5.

Fuel Your Preparation Grated Parmesan innehåller 2340kJ / 563kcal per 100g (frystorkat). Då vi testade ett varuprov som vi fick av General Prepper, är det i nuläget osäkert på vad den kommer att kosta. Vi ser väldigt mycket fram emot att testa både den frystorkade mozzarellan och cheddarosten!

En reaktion på ”Recension: Fuel Your Preparation Grated Parmesan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *