Recension: Fuel Your Preparation Sliced Strawberry

När det kommer till frystorkad mat och dito ingredienser, är det svårt att slå Fuel Your Preparations utbud i dagsläget. Tidigare har vi provat deras version av parmesanost (4/5) men även gröna bönor; haricots verts (4/5).

Nu är tiden kommen till de lite mer smakrika bären, som även de är frystorkade till perfektion. Inom kort släpps serien ”Fruit Topper Selection”, en samling med härliga frukter och bär. Vi har fått möjligheten att testa innan dessa läckerheter släpps på den svenska marknaden och hittills gillar vi dem skarpt!

Det som är så fantastiskt med frystorkad mat, och speciellt då de separata ingredienserna, är att de bevarar smaken så väl. Det är svårt att tro att frystorkade jordgubbar med en hållbarhet på över fem år ska smaka eller lukta något speciellt, men faktum är att vi efter detta test är förbluffade.

I helgen provade vi ett ganska enkelt recept; hemmagjorda crêpes med vaniljglass och jordgubbar. För att utvärdera de olika smakerna ordentligt, beslutade jag mig för att koka upp vatten och tillsätta lite till en del av jordgubbarna. Sonen och hustrun höll sig dock till de torkade, men verkade trivas väldigt väl med det.

Fuel Your Preparation har med dessa skivade jordgubbar givit förberedelse och en eventuell apokalyps en guldkant. Både i icke tillrett format och uppblött i varmt vatten, smakar de nämligen ljuvligt.

Ser inte lika gott ut, men smakar fint ändå!

Personligen uppskattar jag min jordgubbskompott mycket mer än de knapriga, frystorkade. Min upplevelse är att dofter och smaker kommer mycket bättre till sin rätt med några centiliter kokande vatten som gubbarna får suga till sig under några minuter.

Men i nödfall funkar det såklart bra även utan några tillsatser av H2O och faktum är att jordgubbarna till och med smakar bättre än många andra bär som återfinns i till exempel paket med müsli.

Eftersom påsen tömdes på bara några timmar, kan vi inte annat än att ge Fuel Your Preparation Sliced Strawberry full pott. 5 tändstål av 5 helt enkelt!

Varuprovet fick vi av The General Prepper. Nästa helg är det dags att göra blåbärspaj på frystorkade bär. Jag är säker på att det kommer att smaka ljuvligt!

Varje påse innehåller 30g jordgubbar, vilket motsvarar 330g mogna bär. Energiinnehåll per 100g: 1473kJ / 338kcal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *