Patrik bygger ett växthus del 4

Detta är fjärde delen av serien Patrik bygger ett växthus. Här hittar du del ett , del två och del tre.

Efter slängt ut en fråga till en gammal vän så blev det dags att resa stommen till växthuset tillsammans med honom och min äldste son. Jag offrade mig och tog på mig rollen som arbetsledare 😉

Arbetet med den första väggen är påbörjad. Vi tog det lugnt och sågade upp en regel i taget och skruvande ihop det hela med 120 mm långa träskruvar.

När vi skulle sätta upp plankorna, visade det sig att jag inte mätt så noga som jag borde ha gjort. Jag hade mätt plankorna till 10 cm breda men i verkligheten var de 10,2 mm breda vilket innebar att vi fick såga bort 8 mm på den fjärde plankan. Det löste sig men det tog betydligt längre tid än väntat med detta moment.

Vi har rest den första väggen och märker att det tog över 1,5 timme att få på plats. Men vi lärde oss längs vägen och delade upp arbetet bättre framöver.

Efter första väggen kände jag att vi behövde unna oss något varför jag plockade fram några av de påsar som företaget Renjer skickat till oss på Vardagsprepping som smakprov. Sonens kommentar får tala för oss alla.: ”Pappa har du flera påsar? Jag kan tänka mig 6-7 st påsar bara till mig”. Min gode vän tyckte om smaken och sa att det vara en bra smak som inte var för stark men ändå smakade någonting gott. Själv tycker jag det var så gott att jag också ville ha mer 😊.

Andra väggen är klar och har lyfts på plats. Den förankras liksom de övriga tre väggarna med rejäla skruvar i ramen.

Tredje väggen är på plats. Vi sparar plankorna längst ner till senare kom vi fram till. Det är en sak som kan göras på egen hand. Det var bättre att se till att hela stommen restes.

Stommen är rest och alla är nöjda för dagen. Efter 4,5 timmars intensivt arbete med bara en kort paus för dricka och lite rökta smakprover från Renjer så kurrade magen rejält!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *